Menu
+Zamknij

Kleber QUADRAXER 2 195/55 R16 91 H

Opony całoroczne

Opis

TWÓJ najlepszY SPRZYMIERZENIEC W PODRÓŻY poprzez WSZYSTKIE PORY ROKU



LEPSZE OSIĄGI NA MOKRYCH NAWIERZCHNIACH

Klasa oznaczenia B dla skuteczności hamowania na mokrych nawierzchniach, jedna z najwyższych na rynku dla opon wielosezonowych(1).

Skrócona o 1,6 m(2) droga hamowania.

Kierunkowa rzeźba bieżnika w układzie „V” i kanały rynnowe „Toboggan” ułatwiają odprowadzanie wody i zmniejszają ryzyko aquaplaningu(3).

(1) Podwyższone o jedną klasę oznaczenie (z C do B) w porównaniu z oponą poprzedniej generacji KLEBER Quadraxer. Źródło: raport z monitorowania produktu, sierpień 2015 r. (2) Skrócona o 5% droga hamowania na mokrych nawierzchniach w porównaniu z oponą poprzedniej generacji KLEBER Quadraxer w rozmiarze 205/55 R16 91H. Testy wewnętrzne przeprowadzone przez Grupę Michelin w grudniu 2014 r. W Centrum Badań i Rozwoju Michelin w Ladoux. (3) zwiększona o 8% na prostej i o 4% na zakrętach wytrzymałość na aquaplaning w porównaniu z oponą poprzedniej generacji KLEBER Quadraxer w wymiarze 205/55 R16 91H. Testy wewnętrzne przeprowadzone przez Grupę Michelin w grudniu 2014 roku w Centrum Badań i Rozwoju Michelin w Ladoux.



HOMOLOGACJA ZIMOWA

Oznaczenia 3PMSF* i M+S**.

zmienione ukierunkowanie lameli, gwarantujące sprawne ruszanie z miejsca i hamowanie na zaśnieżonych nawierzchniach.



LEPSZE OSIĄGI NA SUCHYCH NAWIERZCHNIACH

Skrócona o 3,5 m droga hamowania na suchych nawierzchniach dzięki lamelom „Flexing Points” optymalizującym powierzchnię styku opony z nawierzchnią(4).

(4) Skrócona o 3,5 m, czyli o 9% droga hamowania na suchych nawierzchniach w porównaniu z oponą poprzedniej generacji KLEBER Quadraxer w wymiarze 205/55 R16 91H. Testy wewnętrzne przeprowadzone poprzez Grupę Michelin w 26.01.2015 r. Na torze w Fontange.



źródło: https://www.kleber.pl


Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinię

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.